Wordt de werkgeversverklaring binnenkort onnodig?

Sinds vorig jaar loopt er een project waarbij mensen die een hypotheek willen aanvragen bij Florius en bij 25 vestigingen van de Hypotheker geen werkgeversverklaring meer nodig hebben. Dit project loopt zo goed dat dit nu ook is ingevoerd bij de Rabobank, de ING en de ABN Amro.

Het Handig! Project
Het project wat de naam Handig! heeft, is een initiatief van consultantbureau IG&H. Zij willen op deze manier het aanvraagproces voor een hypotheek vereenvoudigen. Het bespaart mensen een hoop tijd als ze geen werkgeversverklaring hoeven in te leveren. Uiteindelijk is het doel om alle benodigde informatie voor het aanvragen van een hypotheek digitaal te verzamelen. Zodat het niet meer nodig is om verschillende fysieke documenten mee te nemen naar een hypotheekaanvraag. In plaats van een werkgeversverklaring kunnen de aanvragers van een hypotheek die meedoen met dit project een digitaal document van het UWV downloaden met hun loon-en werkgeversverleden.

Een verbetering
Volgens IG&H is de werkgeversverklaring soms niet voldoende voor de hypotheekverstrekker. Een overzicht van het UWV is veel duidelijker en versnelt het proces. Het project is nu nog een proef, maar mocht het aan het einde van 2017 een goed resultaat hebben dan zal het proces beschikbaar worden voor alle belanghebbenden.

Menu