Sparen met de hypotheekrente

De spaarhypotheek combineert een hypotheek met een spaarverzekering. De rente op het spaargedeelte is even hoog als de hypotheekrente, hierdoor wordt aan het einde van de looptijd de hypotheek altijd afgelost. Ook zit er een overlijdensrisicodeel in waardoor bij voortijdig overlijden de hypotheek wordt afgelost.

Het verschil met een levenhypotheek is dat de hypotheekschuld gegarandeerd wordt afgelost. Een verhoging van de rente zorgt automatisch voor een lagere verzekeringspremie, de zgn. rentedempende werking. Omgekeerd werkt het ook zo, het nadeel is dan wel dat er dan minder hypotheekrenteaftrek is en dus de netto maandlasten stijgen.

Pluspunten:

+ Lasten zijn constant zolang de rente ongewijzigd blijft
+ Gegarandeerde aflossing v/d hypotheek, ook bij overlijden
+ Maximale renteaftrek gedurende de looptijd
+ De premie voor de verzekering daalt wanneer de hypotheekrente stijgt
+ Bij KEW belastingvrij vermogen opbouwen in box I

Minpunten:

Vrijwel de hele looptijd gebonden aan dezelfde geldverstrekker
Bij lage hypotheekrente ook lage spaarrente en dus hogere premie
Gebonden aan fiscale regels voor verzekeringen

Ben je een starter? Dan mag je de hypotheekrente alleen aftrekken met een annuïtaire of lineaire hypotheek. Had je voor 2013 al een hypotheek, dan mag je ook nog van de oude vormen gebruik maken.

Is een spaarhypotheek aantrekkelijk voor jou?
Ja vanwege de zekerheid van aflossing en het fiscale voordeel, nee vanwege de geringe flexibiliteit en het lage renterisico.

Joshua van Zwieten
02/01/2022
Geverifieerde
Via een kennis met goede ervaringen ben ik terecht gekomen bij Hypotheekplatform. Ik ben vakkundig geholpen door Huijb Heijdra. Op elke stap naar het aanvragen van een hypotheek ben ik snel en duidelijk op de hoogte gehouden. Ook was de uitleg en advies omtrent de verschillende type hypotheken uitstekend. Ik zou iedereen het advies Hypotheekplatform kunnen aanraden, top service!
Berry Buitendijk
01/01/2022
Geverifieerde
Zeer goede service gaan echt voor het uiterste voor je heb nu 2 x me hypotheek via hun laten doen zeer tevreden aanrader
Desiree Zwanenburg
01/01/2022
Geverifieerde
Uitstekend geholpen door Huib Heijdra Snelle en vriendelijke service Bedankt aanrader voor iedereen
CD
01/01/2022
Geverifieerde
Ontzettend tevreden over hypotheekplatform. Op een rustige manier werd alles uitgelegd en doorgenomen. Gelijk een goed gevoel! Ik raad het iedereen aan!
Fusun Cakmak
01/01/2022
Geverifieerde
Paar weken geleden een hypotheek gesprek gehad met meneer Huib Heijdra. Snel en professioneel een passende hypotheek gevonden die bij mij past… vragen en mails worden snel beantwoord.Ik ben zeer tevreden en zou iedereen hypotheek platform adviseren. Bedankt!!
Sabita Ramgolam
01/01/2022
Geverifieerde
Super snelle afhandeling. Ben dik tevreden mee. Ook de after sale is perfect. Echte een aanrader. TOP!!!
M Ekici
31/12/2021
Geverifieerde
5 jaar geleden heb ik voor het eerst mijn eerste hypotheek afgesloten via Hypotheekplatform, wij zijn zeer vriendelijk opgevangen en zeer goed geholpen, alles liep zeer soepel tot het einde. Ik had rente 10 jaar vast gezet afgelopen dagen werd ik gebeld door Hypotheekplatform om een afspraak in te inplannen om mijn huidige hypotheek opnieuw laten berekenen of het nog goedkoper kan. Wij hebben nu voor het tweede keer Hypotheekplatform gekozen en voor het tweede keer zijn wij zeer goed geholpen dus wat mij betreft is een goede keuze om Hypotheekplatform te kiezen.
serden serden
29/12/2021
Geverifieerde
Wij hebben 5 jaar geleden onze eerste hypotheek gekregen, waren zeer tevreden en zijn zonder enige twijfel voor de tweede keer gegaan. We werden heel goed ontvangen. Bedankt Hypotheek platform team. S. Erdem - Rotterdam
michelle nijhoff
22/12/2021
Geverifieerde
super goed geholpen met mijn eerste hypotheek! Alles word duidelijk uitgelegd en alle beloftes worden netjes nagekomen. super bedankt!
Rian Hamer
20/12/2021
Geverifieerde
Wij hadden al eerder via Hypotheekplatform een hypotheek afgesloten, en nu omdat het kon onze nieuwe hypotheek over laten sluiten. Hypotheekplatform geeft goed advies, communiceren goed en snel, alles was vlot en goed geregeld zijn wij super blij mee. Rian en Louise
Menu