Sparen met de hypotheekrente

De spaarhypotheek combineert een hypotheek met een spaarverzekering. De rente op het spaargedeelte is even hoog als de hypotheekrente, hierdoor wordt aan het einde van de looptijd de hypotheek altijd afgelost. Ook zit er een overlijdensrisicodeel in waardoor bij voortijdig overlijden de hypotheek wordt afgelost.

Het verschil met een levenhypotheek is dat de hypotheekschuld gegarandeerd wordt afgelost. Een verhoging van de rente zorgt automatisch voor een lagere verzekeringspremie, de zgn. rentedempende werking. Omgekeerd werkt het ook zo, het nadeel is dan wel dat er dan minder hypotheekrenteaftrek is en dus de netto maandlasten stijgen.

Pluspunten:

+ Lasten zijn constant zolang de rente ongewijzigd blijft
+ Gegarandeerde aflossing v/d hypotheek, ook bij overlijden
+ Maximale renteaftrek gedurende de looptijd
+ De premie voor de verzekering daalt wanneer de hypotheekrente stijgt
+ Bij KEW belastingvrij vermogen opbouwen in box I

Minpunten:

Vrijwel de hele looptijd gebonden aan dezelfde geldverstrekker
Bij lage hypotheekrente ook lage spaarrente en dus hogere premie
Gebonden aan fiscale regels voor verzekeringen

Ben je een starter? Dan mag je de hypotheekrente alleen aftrekken met een annuïtaire of lineaire hypotheek. Had je voor 2013 al een hypotheek, dan mag je ook nog van de oude vormen gebruik maken.

Is een spaarhypotheek aantrekkelijk voor jou?
Ja vanwege de zekerheid van aflossing en het fiscale voordeel, nee vanwege de geringe flexibiliteit en het lage renterisico.

Galton Wolff
19/05/2022
Geverifieerd
This is my second time that I have reached out to Hypotheekplatform for advise. The first time around was back in 2016 for the purchase of my current home. Now with the new way of working, we have decided to massively improve our house. For this we sought the help of Huib a Hyptheekplarform again, and we once again got the best advise possible. Thanx again!
Theo Arens
11/05/2022
Geverifieerd
Erg vriendelijk en zeer duidelijk wat de mogelijkheden zijn. Geven een gevoel van vertrouwen en werken supersnel zodat alles in korte tijd geregeld is. Dank je wel voor jullie inzet en weet waar ik de volgende keer terecht moet.
Hadassa
13/04/2022
Geverifieerd
Blij met de goede service van Hypotheekplatform! Snel, kundig en vriendelijk. Aanrader!
damian
15/03/2022
Geverifieerd
Complimenten naar Huib voor de hulp gedurende het hele traject. Als starter had ik vrij weinig verstand van alles wat komt kijken bij een hypotheek. Gelukkig is mij alles goed uitgelegd!
michelle nijhoff
15/03/2022
Geverifieerd
super goed geholpen met mijn eerste hypotheek! Alles word duidelijk uitgelegd en alle beloftes worden netjes nagekomen. super bedankt! Na een aantal maandjes nu in mijn nieuwe woning ben ik jullie enorm dankbaar jullie hebben echt top werk geleverd en ook super blij met de rente die berekend is echt fijn. Een echte aanrader om je hypotheek rond je huis te krijgen ze houden je altijd op de hoogte met alles en als je vragen hebt helpen ze je graag!
Saadet Dere
10/03/2022
Geverifieerd
Meneer Frank is een top adviseur, hij heeft ons geholpen met de belastingaanvraag. Vriendelijk en openhartig. Dankuwel!
Tim Veldhuis
07/03/2022
Geverifieerd
Frank heeft ons fijn, gemakkelijk en snel geholpen bij onze hypotheekkeuze en als extraatje gratis met de belastingaangifte het jaar erna. Erg fijn! Bedankt!
Leo Visser
02/03/2022
Geverifieerd
Zeker aan te bevelen, goede communicatie van Frank en andere teamleden, je word nog als mens behandeld, vriendelijke en lieve mensen. Deze ervaring al 2 x meegemaakt bij Hypotheek Platform Leo en Martienie Visser
Menu