Sparen met de hypotheekrente

De spaarhypotheek combineert een hypotheek met een spaarverzekering. De rente op het spaargedeelte is even hoog als de hypotheekrente, hierdoor wordt aan het einde van de looptijd de hypotheek altijd afgelost. Ook zit er een overlijdensrisicodeel in waardoor bij voortijdig overlijden de hypotheek wordt afgelost.

Het verschil met een levenhypotheek is dat de hypotheekschuld gegarandeerd wordt afgelost. Een verhoging van de rente zorgt automatisch voor een lagere verzekeringspremie, de zgn. rentedempende werking. Omgekeerd werkt het ook zo, het nadeel is dan wel dat er dan minder hypotheekrenteaftrek is en dus de netto maandlasten stijgen.

Pluspunten:

+ Lasten zijn constant zolang de rente ongewijzigd blijft
+ Gegarandeerde aflossing v/d hypotheek, ook bij overlijden
+ Maximale renteaftrek gedurende de looptijd
+ De premie voor de verzekering daalt wanneer de hypotheekrente stijgt
+ Bij KEW belastingvrij vermogen opbouwen in box I

Minpunten:

Vrijwel de hele looptijd gebonden aan dezelfde geldverstrekker
Bij lage hypotheekrente ook lage spaarrente en dus hogere premie
Gebonden aan fiscale regels voor verzekeringen

Ben je een starter? Dan mag je de hypotheekrente alleen aftrekken met een annuïtaire of lineaire hypotheek. Had je voor 2013 al een hypotheek, dan mag je ook nog van de oude vormen gebruik maken.

Is een spaarhypotheek aantrekkelijk voor jou?
Ja vanwege de zekerheid van aflossing en het fiscale voordeel, nee vanwege de geringe flexibiliteit en het lage renterisico.

Ishika
07/11/2022
Aan te raden hypotheek adviseur. Goed en deskundig advies en zaken worden snel geregeld. Onze adviseur was: Huib Heijdra. Prettig en vlot contact en wij zijn erg tevreden!
Elżbieta Czeleń
03/11/2022
Mijn man en ik zijn tevreden over de diensten van dit bedrijf. Altijd snelle reactie en duidelijke antwoorden. Erg aardige mensen!
Megan Van G.
28/10/2022
Binnen 2 weken een nieuwe woning gevonden in Rotterdam! Zonder de hulp van Frank Jansen was dit niet gelukt. HypotheekPlatform zou ik iedereen aanbevelen. Onafhankelijk advies, vlotte en heldere communicatie (goede bereikbaar) en er wordt aangesloten bij jouw persoonlijke situatie. Alles van A tot Z tot in de puntjes geregeld. Hartelijk dank!
Romano
24/10/2022
Snelle en deskundige dienstverlening. Zeer tevreden!
Trudy Kamp-Zilverschoon
20/10/2022
Toen mijn zoon een woning kreeg toegewezen kreeg via Woonbron en ons geadviseerd werd contact op te nemen met Hypotheek platform om de hypotheek te gaan aanvragen hebben wij daar geen moment spijt van gehad . Werden netjes en vriendelijk te woord gestaan via mail en telefonisch contact ging allemaal vlotjes met goede adviezen. Dus zeker een aanrader. Wij bedanken de medewerkers hierbij voor hun geduld en medewerking . 💐👍
Berat tan
19/10/2022
Zeer tevreden over Huib en zijn team! Erg goed geholpen en altijd goed te woord gestaan. Geen vraag is teveel. Hartelijk dank meneer huib!!!!!!!
Reshmie Shantusa
12/10/2022
Aanrader voor iedereen die op zoek is naar een onafhankelijk en betrouwbaar hypotheekadvies. Onze adviseur(Huib Heijdra)van Hypotheek platform heeft ons op een ontzettend transparante manier met alles geholpen, en heeft ons voorzien van goed advies op maat. Het grootste voordeel vonden wij dat je niet voor alles langs hoeft te komen, maar dat je veel zelf online kan/moet doen. Dit scheelt heel veel tijd. De communicatie per mail/telefoon met onze adviseur verliep top
M K
10/10/2022
Snel, duidelijk, en in één keer goed geregeld. Huib staat in de startblokken om je te helpen. Wat wil je nog meer?