Bereken maximale hypotheek 2018

Wil je weten wat je maximaal kunt lenen in 2018?

Maak hier een berekening van je maximale hypotheek 2018. Wil je het zeker weten? Maak dan een gratis afspraak via het formulier hieronder. Of plan zelf direct een afspraak in.Hypotheek veranderingen voor 2018
De maximale hypotheek wordt in 2018 (weer) ruimer voor tweeverdieners. Het laagste inkomen mag dan namelijk voor 70% worden meegeteld in plaats van 60% nu. Verder wordt het te lenen bedrag beperkt tot maximaal 100% van de woningwaarde (was 101%).

Alle hypotheek veranderingen voor 2018 op een rijtje:

Tweede inkomen telt voor 70% mee
In 2018 mag het laagste inkomen voor 70% worden meegenomen in plaats van 60% nu. Dit komt deels vanwege de afbouw van de overdraagbaarheid van de algemene heffingskorting tussen partners.

Hypotheek maximaal 100% van de marktwaarde
Het maximaal te lenen bedrag mag niet hoger zijn dan 100% van de marktwaarde van de woning (was 101%). Dit wordt ook wel Loan-to-value (LTV) norm genoemd. Voor een deel zal je dus eigen geld mee moeten nemen om de aankoopkosten (bv. overdrachtsbelasting, notaris, makelaar etc.) te betalen. Wel is het zo dat kosten voor noodzakelijk herstel of onderhoud, denk aan funderingsherstel of reparatie van een slecht dak mogen worden meegefinancierd. Voorwaarde is dan wel dat hierdoor de waarde van de woning stijgt waardoor de verhouding tussen hypotheek en woningwaarde lager wordt.

Actuele rente bij rentevast periode korter dan 10 jaar
Tot slot mag de hypotheekverstrekker bij rentevast periodes korter dan 10 jaar van de actuele rente uitgaan, mits in die periode het hypothecaire krediet wordt afgelost. Er bestaat dan geen risico van rentestijging meer (en dus hogere maandlasten). Als dit niet het geval is dan moet worden uitgegaan van de door de AFM vastgestelde toetsrente. Deze is altijd (veel) hoger waardoor de maximale hypotheek lager uitvalt.

Regeling hypothecair krediet 2018

Ja, ik wil graag een gratis hypotheekberekening

Wil je zelf direct een afspraak inplannen? Dat kan hier.

  • Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend
  • We nemen alle tijd om je vragen te beantwoorden
  • Een afspraak buiten kantoortijden is ook mogelijk

 

HypotheekPlatform

HypotheekPlatform