Tarief hypotheekadvies licht gestegen

De gemiddelde prijs voor hypotheekadvies is in vergelijking met vorig met zo’n 4% gestegen. Gemiddeld betalen huizenkopers voor een hypotheekadvies momenteel €2.237. Dit blijkt uit het SEH Lenteonderzoek waaraan 425 Erkend Hypotheeksadviseurs hebben deelgenomen.

Onderzoek Erkend Hypotheekadviseurs (SEH)
Uit een onderzoek een jaar eerder was het gemiddelde hypotheekadviestarief ca. €2.145. Dit getal was destijds in lijn met cijfers die toezichthouder AFM (op basis van haar Marktmonitor) publiceert. De hypotheekadviesprijs is afgelopen jaar dus licht toegenomen met ca. €100,-/

Hypotheekadvies is voor starters gemiddeld genomen iets goedkoper (€ 1.995) dan meer complexe hypotheekdossiers voor bijvoorbeeld ondernemers (€ 2.668). De prijsstijging ten opzichte van 2016 is voor deze doelgroepen 3% respectievelijk 10%. Het gemiddelde hypotheekadviestarief voor een doorstromer ligt momenteel op € 2.349.

Toegankelijkheid financieel advies
De helft van de Erkend hypotheekadviseurs is van mening dat het provisieverbod de toegankelijkheid van financieel advies voor consumenten negatief heeft beïnvloed. Klanten, met name de lagere inkomens, hebben moeite om de adviesprijs in één keer te betalen. Respondenten van het SEH Lenteonderzoek zijn het op dit punt overigens niet volledig met elkaar eens. Eén op de acht Erkend adviseurs vindt dat de toegankelijkheid van advies juist is toegenomen door het provisieverbod. Een derde ziet op dit punt geen verandering.

Productprijzen amper verlaagd
Veel adviseurs zien dat de prijzen van hypotheekproducten, na het wegvallen van de provisies, amper zijn verlaagd. Volgens 42% zijn de productprijzen na het afschaffen van provisie niet verlaagd tot zelfs verhoogd. Bijna de helft heeft een lichte daling gezien en maar 10% een substantiële prijsverlaging.

Bron: SEH Lentecongres 2017

Patrick Nieuwenburg
01/06/2021
Geverifieerde
Huib Heijdra heeft ons goed advies gegeven en het ons duidelijk uit kunnen leggen. We hebben een mooie hypotheek af kunnen sluiten. Toppers.
Gongyao Zheng
01/06/2021
Geverifieerde
We hebben een bijzondere situatie die niet vaak voorkomt. Huib denkt erg mee met onze situatie, het is uiteindelijk goed gelukt om hypotheek te krijgen op onze droomwoning.
RowLowNL (Toxicat3d)
28/05/2021
Geverifieerde
Contact met Huijb Heidra, een fijne man en iemand die zich aan zijn afspraken houd en moeite voor je doet, fijn om mee te praten. Ik zeg aanrader!
Sanjay Sanjay
27/05/2021
Geverifieerde
Vriendelijk, helder verhaal, duidelijke uitleg en gaat geen vraag uit de weg. Bedankt!
Kelly Wolthuis
26/05/2021
Geverifieerde
Heldere communicatie, snelle service en er word goed meegedacht. bedankt voor de goede afwerking.
Burcu Serali
25/05/2021
Geverifieerde
vriendelijke personelen en behulpzaam met alles in orde te krijgen! heel erg blij mee!!
N.A. Ghoerai
25/05/2021
Geverifieerde
Eerste keer was in 2014 dat ik op gesprek ben geweest bij Frank. Sindsdien er vaker langs geweest. Met Frank heb ik goed kunnen sparren over mijn hypotheek, waardoor ik weet waar ik aan toe ben. En als ik vragen heb, weet ik dat een appje geen probleem is. Word er erg vlot geholpen en snel knopen doorgehakt. Vorige week voor een gesprek geweest voor het eventueel oversluiten van mijn hypotheek. In een half uur wist ik waar ik aan toe was en vandaag alles definitief gemaakt en in 20 minuten stond ik weer buiten met een goed gevoel. In het kort: Snel, zeer deskundig, duidelijk, straight to the point(vind ik erg prettig) en Frank denkt met je mee.
Melanie
20/05/2021
Geverifieerde
Nadat mijn partner en ik een prachtig huis op het oog hadden, waren we op korte termijn op zoek naar een goede hypotheek adviseur. Een vriendin van ons gaf het advies om een afspraak te maken bij Hypotheek Platform. Gelukkig konden we snel terecht! Frank Jansen heeft ons op zeer deskundige en professionele wijze geholpen! Binnen no time lag er een voorstel op tafel. Dank aan heel het team van Hypotheek Platform die ons op zeer leuke wijze hebben geholpen. Liefs, Melanie
Gerben
20/05/2021
Geverifieerde
Door het deskundige advies en de snelle aanpak van Frank Jansen van Hypotheek Platform konden wij ons droomhuis kopen. Binnen twee weken was alles geregeld! Frank beloofde ons dat het goed zou komen en stelde ons direct gerust. Heel fijn als je adviseur dat vertrouwen kan geven in deze chaos van een huizenmarkt. Dikke pluim voor alle medewerkers van Hypotheek platform. Bedankt!
Carmen Fonseca
20/05/2021
Geverifieerde
Deze week de hypotheek bij Frank en het bedrijf HypotheekPlatform kunnen regelen. Hoewel het niet met een eerdere hypotheekadviseur lukte, leek Frank voor mij het onmogelijke kunnen doen. Frank heeft me meteen gerustgesteld dat het zou lukken om een hypotheek te krijgen en dat alles goed zou komen, met een mooie gunstige hypotheek. En hij heeft precies geleverd wat hij zei dat hij zou leveren. En daarom kan ik binnenkort mijn eerste huisje in. Ik zou zeker weer bij Frank terugkomen. Een heerlijk goed gevoel en een snelle afhandeling. Dat wilt iedereen.
Menu