Steeds meer huizenkopers kiezen voor zekerheid

Steeds meer huizenkopers kiezen ervoor om een hypotheek te nemen met een rentevaste periode van wel 30 jaar. Dit blijkt uit een onderzoek van De Hypotheekshop. In november koos nog 4,7 procent van de huizenkopers voor een rentevaste periode van 30 jaar. Inmiddels is dat bijna verdubbeld naar wel 8 procent. Op dit moment is de rente historisch laag en daarom gaan veel mensen voor maximale zekerheid. Want als je nu voor een rentevaste hypotheek kiest ben je ervan verzekerd dat je de komende 30 jaar dezelfde rente zal betalen.

30 Jaar rentevast wordt steeds goedkoper
Wat ook opvalt is dat een hypotheek met een rentevaste periode van 30 jaar goedkoper is geworden. Je betaalt hier nu gemiddeld maar een half procent meer voor, dan voor een hypotheek met een rentevaste periode van 20 jaar. En het prijsverschil blijft teruglopen. Zo heeft MUNT hypotheken inmiddels nog maar een klein prijsverschil van 0,11 procent tussen een hypotheek met 20 of 30 jaar vaste rente. Het wordt dus steeds goedkoper om zeker te zijn van je maandlasten.

Ook als je kijkt naar het verschil in netto maandlasten tussen een hypotheek met een rentevaste periode van 10 jaar en een periode van 30 jaar is het verschil in maandlasten relatief klein. Voor een hypotheek van €200.000,- is dit 25 tot 35 euro per maand en volgens De Hypotheekshop is dit ook zo voor een hypotheek van €400.000,-.

Concurrentie op de de hypotheekmarkt
De kosten voor een rentevaste hypotheek van 30 jaar zijn afgenomen doordat er momenteel veel concurrentie is op de hypotheekmarkt. Er zijn de laatste jaren veel concurrenten bijgekomen, waaronder pensionfondsen en verzekeraars. Deze twee aanbieders zijn goedkoper als het gaat om hypotheken met een lange rentevaste periode.

Ga voor advies naar een hypotheekadviseur
De rente is dus bij alle aanbieders van hypotheken laag. Maar toch zijn er verschillen in het aanbied van de hypotheekverstrekkers. Dit zegt Hans André de la Porte van Vereniging Eigen Huis. Zo zijn er bijvoorbeeld hypotheekverstrekkers die je verplichten om bij een verhuizing een hypotheek, die je voor een lange periode hebt afgesloten, mee te nemen naar een nieuwe woning. Als je dit niet doet zal je een afkoopsom moeten betalen. Dat is dus een flink addertje onder het gras. Daarom is het goed om eerst een gesprek te voeren met een hypotheekadviseur zodat je goed op de hoogte bent van de verschillende opties.

Sabine Brem
28/11/2023
Fijne, goedlachse, vriendelijke man. Frank bedankt voor je hulp!
Martijn
28/11/2023
Professioneel en zeer snel geholpen met een zeer goed bod.
Mike
19/11/2023
Een ontzettend prettige ervaring gehad om met Frank te mogen werken. Er is goed geluisterd naar de wensen die ik had uitgesproken. Ik kan dan ook zeker hypotheek platform aanbevelen!
Kristina Majercikova
04/10/2023
Heel veel dank voor de service en het advies van Frank Jansen van Hypotheek Platform! Terwijl wij op vakantie waren, heeft Frank alles van A tot Z voor ons geregeld. Dankzij Frank hebben wij twee dagen geleden de sleutels van ons nieuwe appartement in ontvangst kunnen nemen. Dankjewel!
Petra Nickel
25/09/2023
Hypotheek Platform is waanzinnig ,top bedrijf wij zijn hier al een aantal jaren hun klanten hebben kontakt met Frank Jansen! Dit zouden 10 gouden sterren moeten zijn! Wat is deze man goud waard ,wat hij voor ons betekend is veel, de menselijkheid,de steun, morele support, ontzorgen maar vooral ons DROOMHUIS voor ons voor elkaar kunnen krijgen. Het hele traject heeft hij stap voor stap gedaan we hebben gebelt geappt ,er waren spannende momenten verschillende emoties, en daar was Frank weer die je gerust stelde : het komt goed lieverds ! En ja hoor het kwam goed , hij kreeg het voor elkaar ons droomhuis , en eerlijk wij hadden met dit hele traject geen zorgen Frank had alles overzichtelijk .Je voelt je mens en behandeld als mens met niets er tussen je staat aan de zelfde kant zo fijn gevoel je voelt ge 1 en met een prachtig team die moeten we ook zeker noemen daar mogen ze ook trots op zijn !! Wij blijven bij hypotheek Platform want deze saamhorigheid is zeldzaam en daar zijn zij erg zuinig op en merk je in de omgang met hun klantentevredenheid. Ze zijn kanjers: en Frank Jansen JIJ bent een Topper (hart van Goud)
Kees Nickel
25/09/2023
Hypotheek platform/Frank Jansen is een waanzinnige adviseur en deze score zouden 10 sterren moeten zijn, wat deze man voor ons betekend is goud waard, op het moment dat wij ons droomhuis tegen kwamen en dit met Frank gingen bespreken heeft hij zich 10000%ingezet voor ons droomhuis, elke stap bewandeld en gezorgd dat wij ons droomhuis kregen, ondanks dat wij wel eens in de stress schoten wist Frank ons weer gerust te stellen, hoe spannend het ook was voor allemaal het lukte Frank!Frank had alles overzichtelijk en wij geen zorgen en belde en appte, er waren emoties en er wordt gelachen we waren mensen voor elkaar waar in een bedrijf kom je deze saamhorigheid nog tegen ??Nou wij weten dat wel bij Hypotheek Platform:zo ook het hele team ! Ook in persoonlijk gesprek met Frank alle vragen die we hadden alles is bespreekbaar en Frank leid je de juiste weg ,nogmaals een kanjer van een man ,adviseur met een hart van goud en weet wat hij doet is er voor jou als mens! , belevingsgericht, een steun en toeverlaat in een mooi en spannend traject van begin tot eind,
Brigitte Bosman
22/09/2023
Fijne ervaring en goede service bij hypotheek platform.
Cicely Verstraten
14/09/2023
Voor de derde keer super goed geholpen! Fijne mensen!