Starters krijgen toch hogere hypotheek in 2018

Starters op de woningmarkt mogen toch iets meer lenen in 2018. Het betreft alleen hypotheken met NHG (Nationale Hypotheek Garantie). Starters mogen dan 101% van de woningwaarde lenen. Het maximale hypotheekbedrag wat je kunt lenen in 2018 bedraagt 100% van de woningwaarde. Dat betekent dat je eigen geld moet meebrengen voor de bijkomende kosten bij aanschaf van een woning, zoals overdrachtsbelasting, taxatie en de notaris.

De regeringspartijen VVD, CDA, D66 en Christenunie willen echter voor starters op de woningmarkt een uitzondering maken. Ze willen hiermee voorkomen dat starters minder vaak een hypotheek met NHG afsluiten. Een hypotheek met NHG beschermt de kopers tegen een restschuld bij gedwongen verkoop als gevolg van bijvoorbeeld scheiding of werkeloosheid.

Nationale Hypotheek Garantie (NHG)
Alleen hypotheken tot maximaal €265.000 komen in aanmerking voor NHG. Je betaalt hier dan 1% over de hypotheekhoogte voor. Daar staat tegenover dat de hypotheekrente aanmerkelijk lager is omdat de geldverstrekker minder risico loopt.

De regeringspartijen willen nu dat die ene procent meegefinancierd kan worden en financieel aftrekbaar blijft. Volgens D66 kamerlid Jessica van Eijs geeft dat de startende huizenkoper rust en zekerheid.

Lagere NHG premie
De VVD wil daarnaast onderzoeken of de NHG premie kan worden verlaagd. Volgens VVD kamerlid Daniël Koerhuis is de premie tijdens de crisis meer dan verdubbeld. Aangezien de crisis voorbij is, zou de premie ook weer naar beneden kunnen. Ook wil Koerhuis onderzoeken of voor starters de studielening minder zwaar kan meewegen bij ene hypotheekaanvraag.

Sabine Brem
28/11/2023
Fijne, goedlachse, vriendelijke man. Frank bedankt voor je hulp!
Martijn
28/11/2023
Professioneel en zeer snel geholpen met een zeer goed bod.
Mike
19/11/2023
Een ontzettend prettige ervaring gehad om met Frank te mogen werken. Er is goed geluisterd naar de wensen die ik had uitgesproken. Ik kan dan ook zeker hypotheek platform aanbevelen!
Kristina Majercikova
04/10/2023
Heel veel dank voor de service en het advies van Frank Jansen van Hypotheek Platform! Terwijl wij op vakantie waren, heeft Frank alles van A tot Z voor ons geregeld. Dankzij Frank hebben wij twee dagen geleden de sleutels van ons nieuwe appartement in ontvangst kunnen nemen. Dankjewel!
Petra Nickel
25/09/2023
Hypotheek Platform is waanzinnig ,top bedrijf wij zijn hier al een aantal jaren hun klanten hebben kontakt met Frank Jansen! Dit zouden 10 gouden sterren moeten zijn! Wat is deze man goud waard ,wat hij voor ons betekend is veel, de menselijkheid,de steun, morele support, ontzorgen maar vooral ons DROOMHUIS voor ons voor elkaar kunnen krijgen. Het hele traject heeft hij stap voor stap gedaan we hebben gebelt geappt ,er waren spannende momenten verschillende emoties, en daar was Frank weer die je gerust stelde : het komt goed lieverds ! En ja hoor het kwam goed , hij kreeg het voor elkaar ons droomhuis , en eerlijk wij hadden met dit hele traject geen zorgen Frank had alles overzichtelijk .Je voelt je mens en behandeld als mens met niets er tussen je staat aan de zelfde kant zo fijn gevoel je voelt ge 1 en met een prachtig team die moeten we ook zeker noemen daar mogen ze ook trots op zijn !! Wij blijven bij hypotheek Platform want deze saamhorigheid is zeldzaam en daar zijn zij erg zuinig op en merk je in de omgang met hun klantentevredenheid. Ze zijn kanjers: en Frank Jansen JIJ bent een Topper (hart van Goud)
Kees Nickel
25/09/2023
Hypotheek platform/Frank Jansen is een waanzinnige adviseur en deze score zouden 10 sterren moeten zijn, wat deze man voor ons betekend is goud waard, op het moment dat wij ons droomhuis tegen kwamen en dit met Frank gingen bespreken heeft hij zich 10000%ingezet voor ons droomhuis, elke stap bewandeld en gezorgd dat wij ons droomhuis kregen, ondanks dat wij wel eens in de stress schoten wist Frank ons weer gerust te stellen, hoe spannend het ook was voor allemaal het lukte Frank!Frank had alles overzichtelijk en wij geen zorgen en belde en appte, er waren emoties en er wordt gelachen we waren mensen voor elkaar waar in een bedrijf kom je deze saamhorigheid nog tegen ??Nou wij weten dat wel bij Hypotheek Platform:zo ook het hele team ! Ook in persoonlijk gesprek met Frank alle vragen die we hadden alles is bespreekbaar en Frank leid je de juiste weg ,nogmaals een kanjer van een man ,adviseur met een hart van goud en weet wat hij doet is er voor jou als mens! , belevingsgericht, een steun en toeverlaat in een mooi en spannend traject van begin tot eind,
Brigitte Bosman
22/09/2023
Fijne ervaring en goede service bij hypotheek platform.
Cicely Verstraten
14/09/2023
Voor de derde keer super goed geholpen! Fijne mensen!