Rotterdamse woningenprijzen stijgen net zo snel als in Amsterdam

In Amsterdam stijgen de prijzen van koopwoningen al een langere tijd met een rap tempo, maar nu is dit ook in Rotterdam het geval. De havenstad groeit in populariteit en dit is te merken aan de prijzen van Rotterdamse koopwoningen. De woningprijzen zijn in Rotterdam in het tweede kwartaal van 2017 ten opzichte van vorig jaar net zo snel gestegen als in Amsterdam. In beide steden zijn de prijzen met wel 13,4 procent gestegen. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

Ontwikkelingen in het gehele land

Het is niet alleen Rotterdam waar de woningprijzen zoveel stijgen, ook in Den Haag zijn de koopwoningen nu ook voor het eerst duurder dan tijdens het topniveau van voor de crisis. De prijsstijgingen vinden ook plaats buiten de Randstad. In alle twaalf Nederlandse provincies waren de woningen het afgelopen kwartaal duurder dan een jaar geleden. De provincie waar de prijzen het hardst stijgen blijft Noord-Holland.

De schommelde woningprijzen

Het hoogtepunt van de Nederlandse woningprijzen was in augustus 2008, vlak voor de crisis. Door de financiële crisis daalden de prijzen van koopwoningen flink met een dieptepunt in juni 2013. Inmiddels zijn de Nederlandse woningprijzen weer 18,5% duurder dan tijdens dit dieptepunt. Een nieuw hoogtepunt in de Nederlandse woningprijzen is nog niet behaald, hiervoor zullen de woningprijzen nog 6,9 % moeten stijgen.

Menu