Ondanks de hoge prijzen blijven we huizen kopen

De prijzen van Nederlandse woningen blijven maar stijgen, maar toch ziet de consument het nog steeds zitten om een nieuw huis te kopen. Dit meldt de Vereniging Eigen Huis die met de Marktindicator het vertrouwen op de woningmarkt meet. In juni 2017 had het vertrouwen een waarde van 113 punten. In de tijd van de crisis was de laagste waarde bijna de helft, namelijk maar 62 punten.

Goede investering

De potentiële kopers worden niet afgeschrikt door de hoge huizenprijzen om dat ze een vertrouwen hebben in de woningmarkt. Het kopen van een huis wordt gezien als een goede investering. Wel 80 procent van de Nederlanders verwacht dat de huizenprijzen het komende jaar blijven stijgen. Meer dan de helft van de Nederlanders koopt dan ook liever een huis dan dat ze een woning huren.

Niet voor iedereen weggelegd

Helaas zorgen de hoge huizenprijzen er wel voor dat het voor jonge starters steeds moeilijker wordt om een huis te kopen. Diegene die geen financiële hulp hebben van familie kunnen nu buiten de boot vallen. Wil je zelf graag weten wat jouw kansen zijn op een hypotheek? We helpen je graag aan meer informatie tijdens een vrijblijvend gesprek.

Menu