Nieuwe ontwikkelingen op de hypotheekmarkt

De hypotheekmarkt is momenteel volop in ontwikkeling. Er komen steeds nieuwe geldverstrekkers bij en de al bestaande aanbieders van hypotheken worden steeds flexibeler. Dit zijn alle ontwikkeling die op dit moment plaats vinden op de hypotheekmarkt:

Nieuwe geldverstrekkers
Het aantal geldverstrekkers neemt toe. Veel van de nieuwe geldverstrekkers zijn pensioenfondsen en investeringsmaatschappijen die via zogeheten schaduwbanken of regiepartijen de weg naar de consument op de hypotheekmarkt weten te vinden. Vooral starters kiezen voor een lening bij deze nieuwe geldverstrekkers omdat zij eenvoudige producten aanbieden die voldoen voor een eerste koop van een huis.

Vraag om hypotheekadvies
Maar voor mensen die hun hypotheek willen oversluiten of gaan doorstromen naar een ander huis, zijn de producten van deze nieuwe geldverstrekkers vaak te eenvoudig. De Consumentenbond adviseert dat het beter is om als consument meer begeleiding en advies te vragen bij een hypotheekadviseur om zo een goed besluit te kunnen maken.

Voor de complexere gevallen zijn de bekende grootbanken ( ING, ABN AMRO, Rabobank ) beter geschikt dan de nieuwe geldverstrekkers. Zij kunnen meer maatwerk leveren en bieden vaak nog oude hypotheekproducten, zoals de spaarhypotheek, aan die voor sommige mensen beter aansluit bij hun situatie.

Meer concurrentie en lagere rente’s
Door de toename aan geldverstrekkers groeit ook de onderlinge concurrentie. De rentes dalen hierdoor, want veel nieuwkomers proberen een marktaandeel te veroveren door scherpe rente’s te bieden. De al bestaande aanbieders kunnen dan niets anders doen dan ook de rentes verlagen.

Hypotheken voor flexwerkers
Naast dat er meer verschillende aanbieders zijn en dat de rente lager is, is een andere ontwikkeling dat er meer flexibiliteit is op de hypotheekmarkt. Er zijn enkele nieuwe opties die het voor bepaalde doelgroepen makkelijker maakt om een hypotheek af te sluiten.

Een van die doelgroepen zijn de flexwerkers. Als flexwerker was het tot nu toe ingewikkeld om een hypotheek af te sluiten. De eerste positieve ontwikkeling voor flexwerkers was de Perspectiefverklaring die in 2014 is opgezet door uitzendbureau Randstad, Obvion Hypotheken en Vereniging Eigen Huis. Als uitzendkracht werkzaam voor Randstad, Tempo Team en Yacht kan je nu een Perspectiefverklaring aanvragen waarmee je aanspraak kan maken op een hypotheek met de Nationale Hypotheek Garantie.

Een gelijke verklaring is de Arbeidsmarktscan van Start People. Om te bepalen of iemand in aanmerking komt voor een hypotheek wordt er bij de Arbeidsmarktscan gekeken naar opleiding, regio, leeftijd, werkervaring, huidige functie, maar ook de kans op werkloosheid en het perspectief voor de komende vijf jaar, waaronder iemands verdiencapaciteit. Bij een score van 70 punten of hoger komt de flexwerker in aanmerking voor een hypotheek.

De Arbeidsmarktscan is voor een grote groep consumenten bereikbaar: namelijk voor flexwerkers en iedereen die op tijdelijke basis werkzaam is. De initiatiefnemers van de Arbeidsmarktscan willen deze in de toekomst uitbreiden naar zzp’ers.

Crowdfunding

Een andere optie om de koop van een huis te financieren is via Crowdfunding. Obvion is hierin al enige tijd actief. Zij bieden de mogelijkheid dat ouders het huis van hun kind(eren) meefinancieren.

Wil je weten wat de beste optie is voor jouw situatie? Neem contact met ons op voor een goed en duidelijk hypotheekadvies.

Sabine Brem
28/11/2023
Fijne, goedlachse, vriendelijke man. Frank bedankt voor je hulp!
Martijn
28/11/2023
Professioneel en zeer snel geholpen met een zeer goed bod.
Mike
19/11/2023
Een ontzettend prettige ervaring gehad om met Frank te mogen werken. Er is goed geluisterd naar de wensen die ik had uitgesproken. Ik kan dan ook zeker hypotheek platform aanbevelen!
Kristina Majercikova
04/10/2023
Heel veel dank voor de service en het advies van Frank Jansen van Hypotheek Platform! Terwijl wij op vakantie waren, heeft Frank alles van A tot Z voor ons geregeld. Dankzij Frank hebben wij twee dagen geleden de sleutels van ons nieuwe appartement in ontvangst kunnen nemen. Dankjewel!
Petra Nickel
25/09/2023
Hypotheek Platform is waanzinnig ,top bedrijf wij zijn hier al een aantal jaren hun klanten hebben kontakt met Frank Jansen! Dit zouden 10 gouden sterren moeten zijn! Wat is deze man goud waard ,wat hij voor ons betekend is veel, de menselijkheid,de steun, morele support, ontzorgen maar vooral ons DROOMHUIS voor ons voor elkaar kunnen krijgen. Het hele traject heeft hij stap voor stap gedaan we hebben gebelt geappt ,er waren spannende momenten verschillende emoties, en daar was Frank weer die je gerust stelde : het komt goed lieverds ! En ja hoor het kwam goed , hij kreeg het voor elkaar ons droomhuis , en eerlijk wij hadden met dit hele traject geen zorgen Frank had alles overzichtelijk .Je voelt je mens en behandeld als mens met niets er tussen je staat aan de zelfde kant zo fijn gevoel je voelt ge 1 en met een prachtig team die moeten we ook zeker noemen daar mogen ze ook trots op zijn !! Wij blijven bij hypotheek Platform want deze saamhorigheid is zeldzaam en daar zijn zij erg zuinig op en merk je in de omgang met hun klantentevredenheid. Ze zijn kanjers: en Frank Jansen JIJ bent een Topper (hart van Goud)
Kees Nickel
25/09/2023
Hypotheek platform/Frank Jansen is een waanzinnige adviseur en deze score zouden 10 sterren moeten zijn, wat deze man voor ons betekend is goud waard, op het moment dat wij ons droomhuis tegen kwamen en dit met Frank gingen bespreken heeft hij zich 10000%ingezet voor ons droomhuis, elke stap bewandeld en gezorgd dat wij ons droomhuis kregen, ondanks dat wij wel eens in de stress schoten wist Frank ons weer gerust te stellen, hoe spannend het ook was voor allemaal het lukte Frank!Frank had alles overzichtelijk en wij geen zorgen en belde en appte, er waren emoties en er wordt gelachen we waren mensen voor elkaar waar in een bedrijf kom je deze saamhorigheid nog tegen ??Nou wij weten dat wel bij Hypotheek Platform:zo ook het hele team ! Ook in persoonlijk gesprek met Frank alle vragen die we hadden alles is bespreekbaar en Frank leid je de juiste weg ,nogmaals een kanjer van een man ,adviseur met een hart van goud en weet wat hij doet is er voor jou als mens! , belevingsgericht, een steun en toeverlaat in een mooi en spannend traject van begin tot eind,
Brigitte Bosman
22/09/2023
Fijne ervaring en goede service bij hypotheek platform.
Cicely Verstraten
14/09/2023
Voor de derde keer super goed geholpen! Fijne mensen!