Makkelijker financiering voor een duurzamer huis

Het Waarborgfonds Eigen Woningen ( WEW) heeft het makkelijker gemaakt om financiering te krijgen voor duurzame veranderingen aan een woning, zoals extra isolatie of zonnepanelen. Het WEW is de organisatie achter de Nationale Hypotheek Garantie.

Als je nu een NHG-hypotheek aanvraagt en je wilt ook je huis verduurzamen hoef je alleen nog maar een kostenspecificatie van het werk aan te leveren. Eerder moest je ook een offerte van de leverancier laten zien, maar dat is nu niet meer nodig. Dit scheelt je veel tijd, waardoor je sneller een NHG-hypotheek kan aanvragen. Wel wordt er nog steeds achteraf gecheckt of je het geld ook echt aan de verduurzaming van je huis hebt uitgegeven.

Duurzaamheid stimuleren

Met deze aanpassing wil het WEW de verduurzaming van woningen stimuleren. Ze willen het huiseigenaren makkelijker maken om met hun woning energie te besparen. In Nederland zijn wel 1,3 miljoen mensen met een NHG-hypotheek op hun woning. Je kunt voor het verduurzamen van je woning ook een hogere hypotheek afsluiten. Je mag in dat geval 106 procent van de waarde van de woning lenen. Normaal is dit 101 procent.

De Nationale Hypotheek Garantie

De Nationale Hypotheek Garantie is een vangnet voor huiseigenaren. Als jij vanwege persoonlijke omstandigheden niet meer de hypotheek kan betalen helpt het NHG jou. Zo wordt er gekeken hoe de hypotheek weer betaalbaar kan worden. Eventuele restschulden worden in sommige gevallen ook kwijtgescholden.

Menu