ING verstrekt minder hypotheken

ING verstrekt minder hypotheken
Bij de presentatie van het jaarverslag van de ING bank bleek dat de waarde van de hypotheekportefeuille is geslonken van €126,7 miljard naar €120,9 miljard eind 2016. Ondanks de aantrekkende huizenmarkt en het toegenomen aantal hypotheken verloor ING bijna 6 miljard en dat is een daling van 4,5%.

ING bank, met het hoofdkantoor in Amsterdam, blijft wel een scherpe aanbieder als het gaat om de hypotheekrente en voorwaarden. De hypotheekrente voor 10 jaar vast met NHG bedraagt momenteel 1,74%. Daarmee staat de ING in de top-5 van hypotheek aanbieders. Er is dan ook vermoedelijk veel afgelost waardoor het aandeel van de ING bank is gekrompen. Ook zijn de risico’s op het hypotheekkapitaal van de ING bank gedaald. Dat komt door een betere economie en waardestijging van de Nederlandse woningen.

De ING hypotheken zijn rechtstreeks verkrijgbaar bij de ING bank zelf of via de hypotheekadviseur. HypotheekPlatform is bemiddelaar van o.a. ING hypotheken. Voor hypotheekadvies kan je bij ons terecht in Amstelveen, Rotterdam, Dordrecht en Delft.

Menu