Huizenprijzen in Amsterdam 13,5 procent gestegen

De Amsterdamse huizenmarkt heeft sterke trekken van oververhitting. In een jaar tijd zijn de prijzen waarvoor de woningen worden verkocht met 13,5% gestegen.

De gemiddelde prijs voor een Amsterdamse woning bedraagt 4.610 euro per vierkante meter, die van een appartement zelfs nog wat hoger met 4.839 per vierkante meter. Dat blijkt uit de cijfers van het 4e kwartaal 2017 van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

De gemiddelde transactieprijs lag vorig kwartaal op 391.000 euro. Ten opzichte van een jaar geleden is dat een stijging van zelfs 14,4 procent. Het aantal dagen dat een woning te koop staat blijft stabiel. Gemiddeld duurt het 25 dagen voordat een nieuwe eigenaar is gevonden.

Volgens Sven Heinen van de Makelaarsvereniging Amsterdam blijft het aanbod van woningen laag, ruim 18 procent minder dan een jaar eerder. Door het lage aanbod stijgen de huizenprijzen en doordat er geen doorstroming meer is dreigt de markt vast te lopen. Het is erg lastig om in Amsterdam een huis te kopen.

Menu