Het is krap op de huizenmarkt

Krapte op de woningmarkt

Als je op zoek bent naar een woning in Amsterdam weet je vast dat het momenteel erg moeilijk is om in de hoofdstad een woning te vinden. Want het is krap op de Amsterdamse woningmarkt. Volgens onderzoek van het statistiekbureau Calcasa is het aantal woningen dat te koop staat in Amsterdam de afgelopen drie jaar flink gedaald. Namelijk met bijna 63 procent.

Krapte in geheel Nederland
Maar deze ontwikkeling vindt niet alleen plaats in Amsterdam. Ook in de rest van Nederland is een daling te zien in het aantal woningen dat te koop staat, al is deze daling wel veel lager. Het aantal beschikbare woningen in geheel Nederland nam met 35 procent af. Ook blijkt uit het onderzoek van Calcasa dat woningen steeds korter te koop staan. In 2015 werd 90 procent van de Amsterdamse woningen binnen een jaar verkocht. In 2016 is dit percentage gestegen naar zelfs 95 procent.

Rotterdam is de koploper
Maar er is één stad die Amsterdam voorbij schiet en dat is Rotterdam. De stad is momenteel erg populair en de huizenprijzen stijgen hier sneller dan in de hoofdstad. De prijzen in Rotterdam stegen in 2016 met wel 12,4 procent. Maar de gemiddelde prijs voor een woning in Amsterdam is nog wel flink hoger dan in Rotterdam. Voor een appartement betaal je in Amsterdam gemiddeld 379 duizend euro terwijl je in Rotterdam voor een soortgelijk appartement gemiddeld de helft betaalt, namelijk 163 duizend euro.

Alleen Den Haag nog goedkoper

Als we de huidige woningprijzen vergelijken met de piek in de woningprijzen die plaatsvond in 2008 zien we dat in Rotterdam, Amsterdam en Utrecht de prijzen inmiddels hoger zijn dan ze waren tijdens de piek in 2008. Alleen in de stad Den Haag zijn de prijzen nog steeds lager dan in 2008. Ook buiten de grote steden zijn de huizenprijzen nog lager dan tijdens de piek, gemiddeld zijn de huizen in de rest van Nederland nog steeds 10 procent goedkoper.

Mogelijkheden hypotheek
Nu het aanbod zo krap is en de prijzen stijgen is het goed om op de hoogte te zijn van de mogelijkheden die je hebt qua hypotheek. Zo weet je waar je aan toe bent en kan je snel een bod doen op jouw droomhuis. Wij helpen je graag met een goed hypotheekadvies.

De stijging in de woningprijs ten opzichte van het jaar ervoor

Patrick Nieuwenburg
01/06/2021
Geverifieerde
Huib Heijdra heeft ons goed advies gegeven en het ons duidelijk uit kunnen leggen. We hebben een mooie hypotheek af kunnen sluiten. Toppers.
Gongyao Zheng
01/06/2021
Geverifieerde
We hebben een bijzondere situatie die niet vaak voorkomt. Huib denkt erg mee met onze situatie, het is uiteindelijk goed gelukt om hypotheek te krijgen op onze droomwoning.
RowLowNL (Toxicat3d)
28/05/2021
Geverifieerde
Contact met Huijb Heidra, een fijne man en iemand die zich aan zijn afspraken houd en moeite voor je doet, fijn om mee te praten. Ik zeg aanrader!
Sanjay Sanjay
27/05/2021
Geverifieerde
Vriendelijk, helder verhaal, duidelijke uitleg en gaat geen vraag uit de weg. Bedankt!
Kelly Wolthuis
26/05/2021
Geverifieerde
Heldere communicatie, snelle service en er word goed meegedacht. bedankt voor de goede afwerking.
Burcu Serali
25/05/2021
Geverifieerde
vriendelijke personelen en behulpzaam met alles in orde te krijgen! heel erg blij mee!!
N.A. Ghoerai
25/05/2021
Geverifieerde
Eerste keer was in 2014 dat ik op gesprek ben geweest bij Frank. Sindsdien er vaker langs geweest. Met Frank heb ik goed kunnen sparren over mijn hypotheek, waardoor ik weet waar ik aan toe ben. En als ik vragen heb, weet ik dat een appje geen probleem is. Word er erg vlot geholpen en snel knopen doorgehakt. Vorige week voor een gesprek geweest voor het eventueel oversluiten van mijn hypotheek. In een half uur wist ik waar ik aan toe was en vandaag alles definitief gemaakt en in 20 minuten stond ik weer buiten met een goed gevoel. In het kort: Snel, zeer deskundig, duidelijk, straight to the point(vind ik erg prettig) en Frank denkt met je mee.
Melanie
20/05/2021
Geverifieerde
Nadat mijn partner en ik een prachtig huis op het oog hadden, waren we op korte termijn op zoek naar een goede hypotheek adviseur. Een vriendin van ons gaf het advies om een afspraak te maken bij Hypotheek Platform. Gelukkig konden we snel terecht! Frank Jansen heeft ons op zeer deskundige en professionele wijze geholpen! Binnen no time lag er een voorstel op tafel. Dank aan heel het team van Hypotheek Platform die ons op zeer leuke wijze hebben geholpen. Liefs, Melanie
Gerben
20/05/2021
Geverifieerde
Door het deskundige advies en de snelle aanpak van Frank Jansen van Hypotheek Platform konden wij ons droomhuis kopen. Binnen twee weken was alles geregeld! Frank beloofde ons dat het goed zou komen en stelde ons direct gerust. Heel fijn als je adviseur dat vertrouwen kan geven in deze chaos van een huizenmarkt. Dikke pluim voor alle medewerkers van Hypotheek platform. Bedankt!
Carmen Fonseca
20/05/2021
Geverifieerde
Deze week de hypotheek bij Frank en het bedrijf HypotheekPlatform kunnen regelen. Hoewel het niet met een eerdere hypotheekadviseur lukte, leek Frank voor mij het onmogelijke kunnen doen. Frank heeft me meteen gerustgesteld dat het zou lukken om een hypotheek te krijgen en dat alles goed zou komen, met een mooie gunstige hypotheek. En hij heeft precies geleverd wat hij zei dat hij zou leveren. En daarom kan ik binnenkort mijn eerste huisje in. Ik zou zeker weer bij Frank terugkomen. Een heerlijk goed gevoel en een snelle afhandeling. Dat wilt iedereen.
Menu