Het is krap op de huizenmarkt

Krapte op de woningmarkt

Als je op zoek bent naar een woning in Amsterdam weet je vast dat het momenteel erg moeilijk is om in de hoofdstad een woning te vinden. Want het is krap op de Amsterdamse woningmarkt. Volgens onderzoek van het statistiekbureau Calcasa is het aantal woningen dat te koop staat in Amsterdam de afgelopen drie jaar flink gedaald. Namelijk met bijna 63 procent.

Krapte in geheel Nederland
Maar deze ontwikkeling vindt niet alleen plaats in Amsterdam. Ook in de rest van Nederland is een daling te zien in het aantal woningen dat te koop staat, al is deze daling wel veel lager. Het aantal beschikbare woningen in geheel Nederland nam met 35 procent af. Ook blijkt uit het onderzoek van Calcasa dat woningen steeds korter te koop staan. In 2015 werd 90 procent van de Amsterdamse woningen binnen een jaar verkocht. In 2016 is dit percentage gestegen naar zelfs 95 procent.

Rotterdam is de koploper
Maar er is één stad die Amsterdam voorbij schiet en dat is Rotterdam. De stad is momenteel erg populair en de huizenprijzen stijgen hier sneller dan in de hoofdstad. De prijzen in Rotterdam stegen in 2016 met wel 12,4 procent. Maar de gemiddelde prijs voor een woning in Amsterdam is nog wel flink hoger dan in Rotterdam. Voor een appartement betaal je in Amsterdam gemiddeld 379 duizend euro terwijl je in Rotterdam voor een soortgelijk appartement gemiddeld de helft betaalt, namelijk 163 duizend euro.

Alleen Den Haag nog goedkoper

Als we de huidige woningprijzen vergelijken met de piek in de woningprijzen die plaatsvond in 2008 zien we dat in Rotterdam, Amsterdam en Utrecht de prijzen inmiddels hoger zijn dan ze waren tijdens de piek in 2008. Alleen in de stad Den Haag zijn de prijzen nog steeds lager dan in 2008. Ook buiten de grote steden zijn de huizenprijzen nog lager dan tijdens de piek, gemiddeld zijn de huizen in de rest van Nederland nog steeds 10 procent goedkoper.

Mogelijkheden hypotheek
Nu het aanbod zo krap is en de prijzen stijgen is het goed om op de hoogte te zijn van de mogelijkheden die je hebt qua hypotheek. Zo weet je waar je aan toe bent en kan je snel een bod doen op jouw droomhuis. Wij helpen je graag met een goed hypotheekadvies.

De stijging in de woningprijs ten opzichte van het jaar ervoor
Sabine Brem
28/11/2023
Fijne, goedlachse, vriendelijke man. Frank bedankt voor je hulp!
Martijn
28/11/2023
Professioneel en zeer snel geholpen met een zeer goed bod.
Mike
19/11/2023
Een ontzettend prettige ervaring gehad om met Frank te mogen werken. Er is goed geluisterd naar de wensen die ik had uitgesproken. Ik kan dan ook zeker hypotheek platform aanbevelen!
Kristina Majercikova
04/10/2023
Heel veel dank voor de service en het advies van Frank Jansen van Hypotheek Platform! Terwijl wij op vakantie waren, heeft Frank alles van A tot Z voor ons geregeld. Dankzij Frank hebben wij twee dagen geleden de sleutels van ons nieuwe appartement in ontvangst kunnen nemen. Dankjewel!
Petra Nickel
25/09/2023
Hypotheek Platform is waanzinnig ,top bedrijf wij zijn hier al een aantal jaren hun klanten hebben kontakt met Frank Jansen! Dit zouden 10 gouden sterren moeten zijn! Wat is deze man goud waard ,wat hij voor ons betekend is veel, de menselijkheid,de steun, morele support, ontzorgen maar vooral ons DROOMHUIS voor ons voor elkaar kunnen krijgen. Het hele traject heeft hij stap voor stap gedaan we hebben gebelt geappt ,er waren spannende momenten verschillende emoties, en daar was Frank weer die je gerust stelde : het komt goed lieverds ! En ja hoor het kwam goed , hij kreeg het voor elkaar ons droomhuis , en eerlijk wij hadden met dit hele traject geen zorgen Frank had alles overzichtelijk .Je voelt je mens en behandeld als mens met niets er tussen je staat aan de zelfde kant zo fijn gevoel je voelt ge 1 en met een prachtig team die moeten we ook zeker noemen daar mogen ze ook trots op zijn !! Wij blijven bij hypotheek Platform want deze saamhorigheid is zeldzaam en daar zijn zij erg zuinig op en merk je in de omgang met hun klantentevredenheid. Ze zijn kanjers: en Frank Jansen JIJ bent een Topper (hart van Goud)
Kees Nickel
25/09/2023
Hypotheek platform/Frank Jansen is een waanzinnige adviseur en deze score zouden 10 sterren moeten zijn, wat deze man voor ons betekend is goud waard, op het moment dat wij ons droomhuis tegen kwamen en dit met Frank gingen bespreken heeft hij zich 10000%ingezet voor ons droomhuis, elke stap bewandeld en gezorgd dat wij ons droomhuis kregen, ondanks dat wij wel eens in de stress schoten wist Frank ons weer gerust te stellen, hoe spannend het ook was voor allemaal het lukte Frank!Frank had alles overzichtelijk en wij geen zorgen en belde en appte, er waren emoties en er wordt gelachen we waren mensen voor elkaar waar in een bedrijf kom je deze saamhorigheid nog tegen ??Nou wij weten dat wel bij Hypotheek Platform:zo ook het hele team ! Ook in persoonlijk gesprek met Frank alle vragen die we hadden alles is bespreekbaar en Frank leid je de juiste weg ,nogmaals een kanjer van een man ,adviseur met een hart van goud en weet wat hij doet is er voor jou als mens! , belevingsgericht, een steun en toeverlaat in een mooi en spannend traject van begin tot eind,
Brigitte Bosman
22/09/2023
Fijne ervaring en goede service bij hypotheek platform.
Cicely Verstraten
14/09/2023
Voor de derde keer super goed geholpen! Fijne mensen!