Het beste hypotheekadvies bij een onafhankelijke adviseur

De Consumentenbond schreef in het afgelopen aprilnummer over de kwaliteit van het hypotheekadvies van hypotheekadviseurs. Het tijdschrift heeft een onderzoek gedaan waarbij een jong stel mysterieshoppers naar verschillende hypotheekadviseurs is gegaan voor advies. Het hypotheekadvies dat het stel kreeg bleek nogal te verschillen tussen de hypotheekadviseurs. De meeste resultaten waren teleurstellend.

Hypotheekadvies van de Rabobank
Bij de Rabobank kreeg het koppel, zoals verwacht, het advies om een annuïteitenhypotheek af te sluiten bij de Rabobank. Dit advies kostte €750,-, wat een relatief laag bedrag is, maar om de hypotheek daadwerkelijk af te sluiten zouden ze nog €350,- extra moeten betalen. De adviseur adviseerde hen ook om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten bij Interpolis met relatief hoge premies. De Rabobank werkt samen met Interpolis en in het verdere contact werd er nooit gesproken over de mogelijkheid om bij een andere verzekeraar een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Het advies van de Rabobank is daarom geen goed onafhankelijk advies.

Online hypotheken vergelijken
Het is ook mogelijk om online hypotheken vergelijken. Het koppel uit het artikel van de consumentenbond deed dit op Hypotheek24.nl. Helaas bleek de website hun belofte: “we vergelijken alle hypotheekverstrekkers” niet waar te maken. Ze vergelijken namelijk maar negen hypotheekverstrekkers. Ook verliep het aanvraagproces bij de aanbevolen hypotheekverstrekker Moneyou erg rommelig. Ook dit is geen goede optie voor een betrouwbaar en goed hypotheekadvies.

Andere hypotheekadviseurs
Het stel vroeg ook advies bij de onafhankelijke hypotheekadviseurs Eye Open en De Hypotheker. Eye Open bleek rommelig en niet zó onafhankelijk als ze beweren. Ze zeggen zaken te doen met een beperkt aantal aanbieders, maar wie dat zijn is niet bekend. Eye Open blijkt een onderdeel te zijn van Aegon welke als enige aanbieder wordt genoemd voor een overlijdensrisicoverzekering en het advies zelf bleek een aantal fouten te bevatten. Helaas was dit wederom geen goed en onafhankelijk advies voor de mysterieshoppers.

Het hypotheekadvies dat het stel kreeg van van De Hypotheker was het beste advies. Helaas is een hypotheekadvies bij De Hypotheker wel erg duur. Voor het advies en de afsluitkosten van de hypotheek en de overlijdensrisicoverzekeringen betaalden ze €3490,-.

Een goed en onafhankelijk hypotheekadvies
Er blijkt met elk van de aanbieders van hypotheekadvies uit het onderzoek van de Consumentenbond wel iets mis te zijn. Voor een goed en onafhankelijk hypotheekadvies kan je daarom het beste de hulp inschakelen van een echt onafhankelijke adviseur. HypotheekPlatform is geheel onafhankelijk en wij vergelijken ongeveer 30 aanbieders van hypotheken. Ook hebben we een zeer voordelig tarief. Maak met ons een afspraak voor een gratis en vrijblijvend gesprek.

Wil je meer lezen over dit artikel van de Consumentenbond? Lees dat dit artikel over hetzelfde onderzoek met de mysterieshoppers.

 

Menu