Het beste hypotheekadvies bij een onafhankelijke adviseur

De Consumentenbond schreef in het afgelopen aprilnummer over de kwaliteit van het hypotheekadvies van hypotheekadviseurs. Het tijdschrift heeft een onderzoek gedaan waarbij een jong stel mysterieshoppers naar verschillende hypotheekadviseurs is gegaan voor advies. Het hypotheekadvies dat het stel kreeg bleek nogal te verschillen tussen de hypotheekadviseurs. De meeste resultaten waren teleurstellend.

Hypotheekadvies van de Rabobank
Bij de Rabobank kreeg het koppel, zoals verwacht, het advies om een annuïteitenhypotheek af te sluiten bij de Rabobank. Dit advies kostte €750,-, wat een relatief laag bedrag is, maar om de hypotheek daadwerkelijk af te sluiten zouden ze nog €350,- extra moeten betalen. De adviseur adviseerde hen ook om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten bij Interpolis met relatief hoge premies. De Rabobank werkt samen met Interpolis en in het verdere contact werd er nooit gesproken over de mogelijkheid om bij een andere verzekeraar een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Het advies van de Rabobank is daarom geen goed onafhankelijk advies.

Online hypotheken vergelijken
Het is ook mogelijk om online hypotheken vergelijken. Het koppel uit het artikel van de consumentenbond deed dit op Hypotheek24.nl. Helaas bleek de website hun belofte: “we vergelijken alle hypotheekverstrekkers” niet waar te maken. Ze vergelijken namelijk maar negen hypotheekverstrekkers. Ook verliep het aanvraagproces bij de aanbevolen hypotheekverstrekker Moneyou erg rommelig. Ook dit is geen goede optie voor een betrouwbaar en goed hypotheekadvies.

Andere hypotheekadviseurs
Het stel vroeg ook advies bij de onafhankelijke hypotheekadviseurs Eye Open en De Hypotheker. Eye Open bleek rommelig en niet zó onafhankelijk als ze beweren. Ze zeggen zaken te doen met een beperkt aantal aanbieders, maar wie dat zijn is niet bekend. Eye Open blijkt een onderdeel te zijn van Aegon welke als enige aanbieder wordt genoemd voor een overlijdensrisicoverzekering en het advies zelf bleek een aantal fouten te bevatten. Helaas was dit wederom geen goed en onafhankelijk advies voor de mysterieshoppers.

Het hypotheekadvies dat het stel kreeg van van De Hypotheker was het beste advies. Helaas is een hypotheekadvies bij De Hypotheker wel erg duur. Voor het advies en de afsluitkosten van de hypotheek en de overlijdensrisicoverzekeringen betaalden ze €3490,-.

Een goed en onafhankelijk hypotheekadvies
Er blijkt met elk van de aanbieders van hypotheekadvies uit het onderzoek van de Consumentenbond wel iets mis te zijn. Voor een goed en onafhankelijk hypotheekadvies kan je daarom het beste de hulp inschakelen van een echt onafhankelijke adviseur. HypotheekPlatform is geheel onafhankelijk en wij vergelijken ongeveer 30 aanbieders van hypotheken. Ook hebben we een zeer voordelig tarief. Maak met ons een afspraak voor een gratis en vrijblijvend gesprek.

Wil je meer lezen over dit artikel van de Consumentenbond? Lees dat dit artikel over hetzelfde onderzoek met de mysterieshoppers.

 

Sabine Brem
28/11/2023
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Fijne, goedlachse, vriendelijke man. Frank bedankt voor je hulp!
Martijn
28/11/2023
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Professioneel en zeer snel geholpen met een zeer goed bod.
Mike
19/11/2023
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Een ontzettend prettige ervaring gehad om met Frank te mogen werken. Er is goed geluisterd naar de wensen die ik had uitgesproken. Ik kan dan ook zeker hypotheek platform aanbevelen!
Kristina Majercikova
04/10/2023
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Heel veel dank voor de service en het advies van Frank Jansen van Hypotheek Platform! Terwijl wij op vakantie waren, heeft Frank alles van A tot Z voor ons geregeld. Dankzij Frank hebben wij twee dagen geleden de sleutels van ons nieuwe appartement in ontvangst kunnen nemen. Dankjewel!
Petra Nickel
25/09/2023
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Hypotheek Platform is waanzinnig ,top bedrijf wij zijn hier al een aantal jaren hun klanten hebben kontakt met Frank Jansen! Dit zouden 10 gouden sterren moeten zijn! Wat is deze man goud waard ,wat hij voor ons betekend is veel, de menselijkheid,de steun, morele support, ontzorgen maar vooral ons DROOMHUIS voor ons voor elkaar kunnen krijgen. Het hele traject heeft hij stap voor stap gedaan we hebben gebelt geappt ,er waren spannende momenten verschillende emoties, en daar was Frank weer die je gerust stelde : het komt goed lieverds ! En ja hoor het kwam goed , hij kreeg het voor elkaar ons droomhuis , en eerlijk wij hadden met dit hele traject geen zorgen Frank had alles overzichtelijk .Je voelt je mens en behandeld als mens met niets er tussen je staat aan de zelfde kant zo fijn gevoel je voelt ge 1 en met een prachtig team die moeten we ook zeker noemen daar mogen ze ook trots op zijn !! Wij blijven bij hypotheek Platform want deze saamhorigheid is zeldzaam en daar zijn zij erg zuinig op en merk je in de omgang met hun klantentevredenheid. Ze zijn kanjers: en Frank Jansen JIJ bent een Topper (hart van Goud)
Kees Nickel
25/09/2023
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Hypotheek platform/Frank Jansen is een waanzinnige adviseur en deze score zouden 10 sterren moeten zijn, wat deze man voor ons betekend is goud waard, op het moment dat wij ons droomhuis tegen kwamen en dit met Frank gingen bespreken heeft hij zich 10000%ingezet voor ons droomhuis, elke stap bewandeld en gezorgd dat wij ons droomhuis kregen, ondanks dat wij wel eens in de stress schoten wist Frank ons weer gerust te stellen, hoe spannend het ook was voor allemaal het lukte Frank!Frank had alles overzichtelijk en wij geen zorgen en belde en appte, er waren emoties en er wordt gelachen we waren mensen voor elkaar waar in een bedrijf kom je deze saamhorigheid nog tegen ??Nou wij weten dat wel bij Hypotheek Platform:zo ook het hele team ! Ook in persoonlijk gesprek met Frank alle vragen die we hadden alles is bespreekbaar en Frank leid je de juiste weg ,nogmaals een kanjer van een man ,adviseur met een hart van goud en weet wat hij doet is er voor jou als mens! , belevingsgericht, een steun en toeverlaat in een mooi en spannend traject van begin tot eind,
Brigitte Bosman
22/09/2023
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Fijne ervaring en goede service bij hypotheek platform.
Cicely Verstraten
14/09/2023
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Voor de derde keer super goed geholpen! Fijne mensen!