Fiscale boete voor aflossen van hypotheken vervalt

Heb je een (bank)spaar-, leven- of beleggingshypotheek en zou je graag je hypotheek willen oversluiten of aflossen? Dan is er goed nieuws, want vanaf 1 april dit jaar is dit mogelijk zonder dat de je een flinke boete krijgt van de Belastingdienst. Dit heeft staatssecretaris Wiebes van Financiën woensdagavond bekend gemaakt.

De fiscale boete
Momenteel moet je inkomstenbelasting betalen over het spaar of beleggingsdepot dat aan de hypotheeklening is gekoppeld. En de bedragen zijn niet de minste, over beleggings- of spaarwinst betaal momenteel je als huiseigenaar wel 40,8 of 52 procent belasting. Deze boete is zo hoog omdat de fiscus eist dat dit soort hypotheken minimaal vijftien jaar onaangeroerd blijven. Maar dit is na 1 april niet meer het geval. boete hypotheek

Reden voor verandering
Het parlement heeft om deze regeling gevraagd want momenteel ontmoedigt de boete huiseigenaren met spaar- of beleggingshypotheken om van hypotheekvorm te veranderen of om de schuld sneller af te lossen. Het kabinet hoopt het aflossen van hypotheken nu juist te stimuleren. In 2008 waren er veel Nederlanders waren met hoge aflossingsvrije hypotheken die na 2008 flinke restschulden hadden. Dit soort situaties wil het kabinet in de toekomst voorkomen.

Niet alle obstakels zijn verdwenen
Als de fiscale boete vervalt zijn niet alle obstakels uit de weg om een spaar- of beleggingshypotheek op te zeggen. Want geldverstrekkers kunnen nog wel zelf een boete in rekening brengen als een van hun klanten zijn of haar hypotheek tijdens looptijd wijzigt. Woordvoerders van de Rabobank en de ING stellen beide dat het voor de meeste klanten hierom toch verstandiger blijft om hun spaarhypotheek voort te zetten. Want op lange termijn is dat vaak toch de snelste aflossing van de schuld. Een hypotheekadviseur kan je meer over de nieuwe regeling vertellen en je advies geven over wat het beste is in jouw situatie.

Sabine Brem
28/11/2023
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Fijne, goedlachse, vriendelijke man. Frank bedankt voor je hulp!
Martijn
28/11/2023
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Professioneel en zeer snel geholpen met een zeer goed bod.
Mike
19/11/2023
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Een ontzettend prettige ervaring gehad om met Frank te mogen werken. Er is goed geluisterd naar de wensen die ik had uitgesproken. Ik kan dan ook zeker hypotheek platform aanbevelen!
Kristina Majercikova
04/10/2023
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Heel veel dank voor de service en het advies van Frank Jansen van Hypotheek Platform! Terwijl wij op vakantie waren, heeft Frank alles van A tot Z voor ons geregeld. Dankzij Frank hebben wij twee dagen geleden de sleutels van ons nieuwe appartement in ontvangst kunnen nemen. Dankjewel!
Petra Nickel
25/09/2023
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Hypotheek Platform is waanzinnig ,top bedrijf wij zijn hier al een aantal jaren hun klanten hebben kontakt met Frank Jansen! Dit zouden 10 gouden sterren moeten zijn! Wat is deze man goud waard ,wat hij voor ons betekend is veel, de menselijkheid,de steun, morele support, ontzorgen maar vooral ons DROOMHUIS voor ons voor elkaar kunnen krijgen. Het hele traject heeft hij stap voor stap gedaan we hebben gebelt geappt ,er waren spannende momenten verschillende emoties, en daar was Frank weer die je gerust stelde : het komt goed lieverds ! En ja hoor het kwam goed , hij kreeg het voor elkaar ons droomhuis , en eerlijk wij hadden met dit hele traject geen zorgen Frank had alles overzichtelijk .Je voelt je mens en behandeld als mens met niets er tussen je staat aan de zelfde kant zo fijn gevoel je voelt ge 1 en met een prachtig team die moeten we ook zeker noemen daar mogen ze ook trots op zijn !! Wij blijven bij hypotheek Platform want deze saamhorigheid is zeldzaam en daar zijn zij erg zuinig op en merk je in de omgang met hun klantentevredenheid. Ze zijn kanjers: en Frank Jansen JIJ bent een Topper (hart van Goud)
Kees Nickel
25/09/2023
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Hypotheek platform/Frank Jansen is een waanzinnige adviseur en deze score zouden 10 sterren moeten zijn, wat deze man voor ons betekend is goud waard, op het moment dat wij ons droomhuis tegen kwamen en dit met Frank gingen bespreken heeft hij zich 10000%ingezet voor ons droomhuis, elke stap bewandeld en gezorgd dat wij ons droomhuis kregen, ondanks dat wij wel eens in de stress schoten wist Frank ons weer gerust te stellen, hoe spannend het ook was voor allemaal het lukte Frank!Frank had alles overzichtelijk en wij geen zorgen en belde en appte, er waren emoties en er wordt gelachen we waren mensen voor elkaar waar in een bedrijf kom je deze saamhorigheid nog tegen ??Nou wij weten dat wel bij Hypotheek Platform:zo ook het hele team ! Ook in persoonlijk gesprek met Frank alle vragen die we hadden alles is bespreekbaar en Frank leid je de juiste weg ,nogmaals een kanjer van een man ,adviseur met een hart van goud en weet wat hij doet is er voor jou als mens! , belevingsgericht, een steun en toeverlaat in een mooi en spannend traject van begin tot eind,
Brigitte Bosman
22/09/2023
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Fijne ervaring en goede service bij hypotheek platform.
Cicely Verstraten
14/09/2023
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Voor de derde keer super goed geholpen! Fijne mensen!