Definitief woonakkoord

Afgelopen woensdag 13-02-2013 heeft minister Stef Blok van Wonen een woonakkoord bereikt met Eerste Kamer fracties van D66, SGP en CU. De bestaande hypotheekregels blijven vrijwel onveranderd. Nog steeds is een volledige en annuïtaire of lineaire aflossing in 30 jaar tijd de norm. Wel is het mogelijk om, zo laat het zich aanzien, een tweede lening te nemen om de lasten van de eerste lening te drukken. Deze tweede lening mag niet hoger worden dan 50% van de woningwaarde, is aflossingsvrij maar fiscaal niet aftrekbaar. Het is dus een extra lening om daarmee een deel van uw hypotheeklasten te betalen. De lening begint op nul maar groeit omdat er maandelijks of jaarlijks geld aan ontrokken wordt voor het deels betalen van de eerste lening. In praktijk levert deze “tweede lening” dan lagere maandlasten op totdat het maximum van 50% van de woningwaarde is bereikt.

Het is nog niet duidelijk of deze lening wordt gekoppeld aan de woning of is er sprake van een consumptief krediet? In dat laatste geval zullen de rentetarieven een stuk hoger liggen dan bij een hypothecaire lening. Ook zal deze lening bij de “schuldquote” van de aanvrager worden opgeteld waardoor u uiteindelijk een lagere hypotheek kunt krijgen. Banken hebben naar verluidt nog niet echt enthousiast gereageerd op dit nieuwe plan.

Vooralsnog levert deze nieuwe regeling veel vragen op en zijn wij net als u benieuwd naar een verdere uitwerking hiervan.

De andere belangrijkste maatregelen uit het woonakkoord zijn een verhoging van rijksbijdrage voor startersleningen naar 50 miljoen. De verhuurdersheffing voor woningcorporaties wordt teruggebracht naar 1,7 miljard, de huren gaan minder scherp omhoog en de BTW op verbouwingen en renovatie gaat van 21% naar 6% voor de duur van een jaar.

Patrick Nieuwenburg
01/06/2021
Geverifieerde
Huib Heijdra heeft ons goed advies gegeven en het ons duidelijk uit kunnen leggen. We hebben een mooie hypotheek af kunnen sluiten. Toppers.
Gongyao Zheng
01/06/2021
Geverifieerde
We hebben een bijzondere situatie die niet vaak voorkomt. Huib denkt erg mee met onze situatie, het is uiteindelijk goed gelukt om hypotheek te krijgen op onze droomwoning.
RowLowNL (Toxicat3d)
28/05/2021
Geverifieerde
Contact met Huijb Heidra, een fijne man en iemand die zich aan zijn afspraken houd en moeite voor je doet, fijn om mee te praten. Ik zeg aanrader!
Sanjay Sanjay
27/05/2021
Geverifieerde
Vriendelijk, helder verhaal, duidelijke uitleg en gaat geen vraag uit de weg. Bedankt!
Kelly Wolthuis
26/05/2021
Geverifieerde
Heldere communicatie, snelle service en er word goed meegedacht. bedankt voor de goede afwerking.
Burcu Serali
25/05/2021
Geverifieerde
vriendelijke personelen en behulpzaam met alles in orde te krijgen! heel erg blij mee!!
N.A. Ghoerai
25/05/2021
Geverifieerde
Eerste keer was in 2014 dat ik op gesprek ben geweest bij Frank. Sindsdien er vaker langs geweest. Met Frank heb ik goed kunnen sparren over mijn hypotheek, waardoor ik weet waar ik aan toe ben. En als ik vragen heb, weet ik dat een appje geen probleem is. Word er erg vlot geholpen en snel knopen doorgehakt. Vorige week voor een gesprek geweest voor het eventueel oversluiten van mijn hypotheek. In een half uur wist ik waar ik aan toe was en vandaag alles definitief gemaakt en in 20 minuten stond ik weer buiten met een goed gevoel. In het kort: Snel, zeer deskundig, duidelijk, straight to the point(vind ik erg prettig) en Frank denkt met je mee.
Melanie
20/05/2021
Geverifieerde
Nadat mijn partner en ik een prachtig huis op het oog hadden, waren we op korte termijn op zoek naar een goede hypotheek adviseur. Een vriendin van ons gaf het advies om een afspraak te maken bij Hypotheek Platform. Gelukkig konden we snel terecht! Frank Jansen heeft ons op zeer deskundige en professionele wijze geholpen! Binnen no time lag er een voorstel op tafel. Dank aan heel het team van Hypotheek Platform die ons op zeer leuke wijze hebben geholpen. Liefs, Melanie
Gerben
20/05/2021
Geverifieerde
Door het deskundige advies en de snelle aanpak van Frank Jansen van Hypotheek Platform konden wij ons droomhuis kopen. Binnen twee weken was alles geregeld! Frank beloofde ons dat het goed zou komen en stelde ons direct gerust. Heel fijn als je adviseur dat vertrouwen kan geven in deze chaos van een huizenmarkt. Dikke pluim voor alle medewerkers van Hypotheek platform. Bedankt!
Carmen Fonseca
20/05/2021
Geverifieerde
Deze week de hypotheek bij Frank en het bedrijf HypotheekPlatform kunnen regelen. Hoewel het niet met een eerdere hypotheekadviseur lukte, leek Frank voor mij het onmogelijke kunnen doen. Frank heeft me meteen gerustgesteld dat het zou lukken om een hypotheek te krijgen en dat alles goed zou komen, met een mooie gunstige hypotheek. En hij heeft precies geleverd wat hij zei dat hij zou leveren. En daarom kan ik binnenkort mijn eerste huisje in. Ik zou zeker weer bij Frank terugkomen. Een heerlijk goed gevoel en een snelle afhandeling. Dat wilt iedereen.
Menu