Definitief woonakkoord

Afgelopen woensdag 13-02-2013 heeft minister Stef Blok van Wonen een woonakkoord bereikt met Eerste Kamer fracties van D66, SGP en CU. De bestaande hypotheekregels blijven vrijwel onveranderd. Nog steeds is een volledige en annuïtaire of lineaire aflossing in 30 jaar tijd de norm. Wel is het mogelijk om, zo laat het zich aanzien, een tweede lening te nemen om de lasten van de eerste lening te drukken. Deze tweede lening mag niet hoger worden dan 50% van de woningwaarde, is aflossingsvrij maar fiscaal niet aftrekbaar. Het is dus een extra lening om daarmee een deel van uw hypotheeklasten te betalen. De lening begint op nul maar groeit omdat er maandelijks of jaarlijks geld aan ontrokken wordt voor het deels betalen van de eerste lening. In praktijk levert deze “tweede lening” dan lagere maandlasten op totdat het maximum van 50% van de woningwaarde is bereikt.

Het is nog niet duidelijk of deze lening wordt gekoppeld aan de woning of is er sprake van een consumptief krediet? In dat laatste geval zullen de rentetarieven een stuk hoger liggen dan bij een hypothecaire lening. Ook zal deze lening bij de “schuldquote” van de aanvrager worden opgeteld waardoor u uiteindelijk een lagere hypotheek kunt krijgen. Banken hebben naar verluidt nog niet echt enthousiast gereageerd op dit nieuwe plan.

Vooralsnog levert deze nieuwe regeling veel vragen op en zijn wij net als u benieuwd naar een verdere uitwerking hiervan.

De andere belangrijkste maatregelen uit het woonakkoord zijn een verhoging van rijksbijdrage voor startersleningen naar 50 miljoen. De verhuurdersheffing voor woningcorporaties wordt teruggebracht naar 1,7 miljard, de huren gaan minder scherp omhoog en de BTW op verbouwingen en renovatie gaat van 21% naar 6% voor de duur van een jaar.

Sabine Brem
28/11/2023
Fijne, goedlachse, vriendelijke man. Frank bedankt voor je hulp!
Martijn
28/11/2023
Professioneel en zeer snel geholpen met een zeer goed bod.
Mike
19/11/2023
Een ontzettend prettige ervaring gehad om met Frank te mogen werken. Er is goed geluisterd naar de wensen die ik had uitgesproken. Ik kan dan ook zeker hypotheek platform aanbevelen!
Kristina Majercikova
04/10/2023
Heel veel dank voor de service en het advies van Frank Jansen van Hypotheek Platform! Terwijl wij op vakantie waren, heeft Frank alles van A tot Z voor ons geregeld. Dankzij Frank hebben wij twee dagen geleden de sleutels van ons nieuwe appartement in ontvangst kunnen nemen. Dankjewel!
Petra Nickel
25/09/2023
Hypotheek Platform is waanzinnig ,top bedrijf wij zijn hier al een aantal jaren hun klanten hebben kontakt met Frank Jansen! Dit zouden 10 gouden sterren moeten zijn! Wat is deze man goud waard ,wat hij voor ons betekend is veel, de menselijkheid,de steun, morele support, ontzorgen maar vooral ons DROOMHUIS voor ons voor elkaar kunnen krijgen. Het hele traject heeft hij stap voor stap gedaan we hebben gebelt geappt ,er waren spannende momenten verschillende emoties, en daar was Frank weer die je gerust stelde : het komt goed lieverds ! En ja hoor het kwam goed , hij kreeg het voor elkaar ons droomhuis , en eerlijk wij hadden met dit hele traject geen zorgen Frank had alles overzichtelijk .Je voelt je mens en behandeld als mens met niets er tussen je staat aan de zelfde kant zo fijn gevoel je voelt ge 1 en met een prachtig team die moeten we ook zeker noemen daar mogen ze ook trots op zijn !! Wij blijven bij hypotheek Platform want deze saamhorigheid is zeldzaam en daar zijn zij erg zuinig op en merk je in de omgang met hun klantentevredenheid. Ze zijn kanjers: en Frank Jansen JIJ bent een Topper (hart van Goud)
Kees Nickel
25/09/2023
Hypotheek platform/Frank Jansen is een waanzinnige adviseur en deze score zouden 10 sterren moeten zijn, wat deze man voor ons betekend is goud waard, op het moment dat wij ons droomhuis tegen kwamen en dit met Frank gingen bespreken heeft hij zich 10000%ingezet voor ons droomhuis, elke stap bewandeld en gezorgd dat wij ons droomhuis kregen, ondanks dat wij wel eens in de stress schoten wist Frank ons weer gerust te stellen, hoe spannend het ook was voor allemaal het lukte Frank!Frank had alles overzichtelijk en wij geen zorgen en belde en appte, er waren emoties en er wordt gelachen we waren mensen voor elkaar waar in een bedrijf kom je deze saamhorigheid nog tegen ??Nou wij weten dat wel bij Hypotheek Platform:zo ook het hele team ! Ook in persoonlijk gesprek met Frank alle vragen die we hadden alles is bespreekbaar en Frank leid je de juiste weg ,nogmaals een kanjer van een man ,adviseur met een hart van goud en weet wat hij doet is er voor jou als mens! , belevingsgericht, een steun en toeverlaat in een mooi en spannend traject van begin tot eind,
Brigitte Bosman
22/09/2023
Fijne ervaring en goede service bij hypotheek platform.
Cicely Verstraten
14/09/2023
Voor de derde keer super goed geholpen! Fijne mensen!