De woningverkopen blijven toenemen in 2017  

De kans is groot dat je iemand kent die in 2016 een eigen huis gekocht heeft. Of wellicht heb je zelf deze grote stap genomen? Afgelopen jaar zijn er namelijk wel 20% meer huizen verkocht dan in 2015. Dit record aan aantal woningverkopen kwam voornamelijk door de lage rente en de bloei van de economie. Dat 2016 een goed jaar was voor de woningenmarkt is zeker, maar wat gaat er in 2017 gebeuren?

Voorspellingen voor 2017
Economen van de Rabobank en de ABN AMRO voorspellen dat het aantal woningverkopen ook in 2017 toe blijft nemen. Maar wel in mindere mate, namelijk met 5%. De huizenprijzen zullen ook in 2017 blijven stijgen.

Waarom blijven de woningverkopen toenemen?
Er zijn een paar wijzigingen in de hypotheekregels die het voor velen makkelijker maakt om een hypotheek te verkrijgen. Zo telt bijvoorbeeld het tweede inkomen meer mee en is de schenkingsvrijstelling verhoogd naar honderdduizend euro. Bij deze regeling kunnen jouw ouders je financieel helpen met het kopen van een woning.

Een andere reden voor de toename aan woningverkopen is de economische groei. Hierdoor neemt de werkloosheid af en de koopkracht toe waardoor meer mensen het aandurven om een huis te kopen.

Waarom wordt de toename in 2017 wel minder?
De belangrijkste reden dat de verkoop van woningen in 2017 minder zal toenemen is simpelweg het gebrek aan geschikte woningen. De woningprijzen blijven hierdoor stijgen, waardoor het steeds minder aantrekkelijk zal zijn om een woning te kopen.

 

 

Menu