De woningverkopen blijven toenemen in 2017  

De kans is groot dat je iemand kent die in 2016 een eigen huis gekocht heeft. Of wellicht heb je zelf deze grote stap genomen? Afgelopen jaar zijn er namelijk wel 20% meer huizen verkocht dan in 2015. Dit record aan aantal woningverkopen kwam voornamelijk door de lage rente en de bloei van de economie. Dat 2016 een goed jaar was voor de woningenmarkt is zeker, maar wat gaat er in 2017 gebeuren?

Voorspellingen voor 2017
Economen van de Rabobank en de ABN AMRO voorspellen dat het aantal woningverkopen ook in 2017 toe blijft nemen. Maar wel in mindere mate, namelijk met 5%. De huizenprijzen zullen ook in 2017 blijven stijgen.

Waarom blijven de woningverkopen toenemen?
Er zijn een paar wijzigingen in de hypotheekregels die het voor velen makkelijker maakt om een hypotheek te verkrijgen. Zo telt bijvoorbeeld het tweede inkomen meer mee en is de schenkingsvrijstelling verhoogd naar honderdduizend euro. Bij deze regeling kunnen jouw ouders je financieel helpen met het kopen van een woning.

Een andere reden voor de toename aan woningverkopen is de economische groei. Hierdoor neemt de werkloosheid af en de koopkracht toe waardoor meer mensen het aandurven om een huis te kopen.

Waarom wordt de toename in 2017 wel minder?
De belangrijkste reden dat de verkoop van woningen in 2017 minder zal toenemen is simpelweg het gebrek aan geschikte woningen. De woningprijzen blijven hierdoor stijgen, waardoor het steeds minder aantrekkelijk zal zijn om een woning te kopen.

 

 

Sabine Brem
28/11/2023
Fijne, goedlachse, vriendelijke man. Frank bedankt voor je hulp!
Martijn
28/11/2023
Professioneel en zeer snel geholpen met een zeer goed bod.
Mike
19/11/2023
Een ontzettend prettige ervaring gehad om met Frank te mogen werken. Er is goed geluisterd naar de wensen die ik had uitgesproken. Ik kan dan ook zeker hypotheek platform aanbevelen!
Kristina Majercikova
04/10/2023
Heel veel dank voor de service en het advies van Frank Jansen van Hypotheek Platform! Terwijl wij op vakantie waren, heeft Frank alles van A tot Z voor ons geregeld. Dankzij Frank hebben wij twee dagen geleden de sleutels van ons nieuwe appartement in ontvangst kunnen nemen. Dankjewel!
Petra Nickel
25/09/2023
Hypotheek Platform is waanzinnig ,top bedrijf wij zijn hier al een aantal jaren hun klanten hebben kontakt met Frank Jansen! Dit zouden 10 gouden sterren moeten zijn! Wat is deze man goud waard ,wat hij voor ons betekend is veel, de menselijkheid,de steun, morele support, ontzorgen maar vooral ons DROOMHUIS voor ons voor elkaar kunnen krijgen. Het hele traject heeft hij stap voor stap gedaan we hebben gebelt geappt ,er waren spannende momenten verschillende emoties, en daar was Frank weer die je gerust stelde : het komt goed lieverds ! En ja hoor het kwam goed , hij kreeg het voor elkaar ons droomhuis , en eerlijk wij hadden met dit hele traject geen zorgen Frank had alles overzichtelijk .Je voelt je mens en behandeld als mens met niets er tussen je staat aan de zelfde kant zo fijn gevoel je voelt ge 1 en met een prachtig team die moeten we ook zeker noemen daar mogen ze ook trots op zijn !! Wij blijven bij hypotheek Platform want deze saamhorigheid is zeldzaam en daar zijn zij erg zuinig op en merk je in de omgang met hun klantentevredenheid. Ze zijn kanjers: en Frank Jansen JIJ bent een Topper (hart van Goud)
Kees Nickel
25/09/2023
Hypotheek platform/Frank Jansen is een waanzinnige adviseur en deze score zouden 10 sterren moeten zijn, wat deze man voor ons betekend is goud waard, op het moment dat wij ons droomhuis tegen kwamen en dit met Frank gingen bespreken heeft hij zich 10000%ingezet voor ons droomhuis, elke stap bewandeld en gezorgd dat wij ons droomhuis kregen, ondanks dat wij wel eens in de stress schoten wist Frank ons weer gerust te stellen, hoe spannend het ook was voor allemaal het lukte Frank!Frank had alles overzichtelijk en wij geen zorgen en belde en appte, er waren emoties en er wordt gelachen we waren mensen voor elkaar waar in een bedrijf kom je deze saamhorigheid nog tegen ??Nou wij weten dat wel bij Hypotheek Platform:zo ook het hele team ! Ook in persoonlijk gesprek met Frank alle vragen die we hadden alles is bespreekbaar en Frank leid je de juiste weg ,nogmaals een kanjer van een man ,adviseur met een hart van goud en weet wat hij doet is er voor jou als mens! , belevingsgericht, een steun en toeverlaat in een mooi en spannend traject van begin tot eind,
Brigitte Bosman
22/09/2023
Fijne ervaring en goede service bij hypotheek platform.
Cicely Verstraten
14/09/2023
Voor de derde keer super goed geholpen! Fijne mensen!