De woningmarkt blijft groeien

Je hebt het wellicht al gemerkt, het gaat goed met de woningmarkt! Er worden veel huizen verkocht en de prijzen blijven stijgen. De laatste jaren ging het gelukkig al steeds beter maar nu gaat het zelfs zo goed dat de huizenprijzen afgelopen maand voor het eerst, sinds mei 2002, met een record percentage zijn toegenomen. In december 2016 was de prijs van een koophuis wel 6,7 procent hoger dan in december 2015.

Huizenprijzen sterk gestegen – © Kues

Groeien na de crisis
Vergeleken met het dieptepunt van de woningmarkt in juni 2013 zijn huizenprijzen nu met bijna 14 procent toegenomen. En niet alleen de prijs neemt toe, ook het aantal verkopen is flink toegenomen. Vorig jaar zijn wel 214.793 woningen verkocht, in totaal voor een bedrag van 52 miljard euro. Dit is het hoogste aantal woningverkopen ooit gemeten.

Vooral in de steden
Het is wel opvallend dat de groei zich voornamelijk voordoet in de steden. De huizenprijzen van de steden Amsterdam, Rotterdam en Utrecht ligt momenteel weer hoger dan voor de crisis. In de rest van Nederland is dat nog niet het geval. In geheel Nederland nemen de huizenprijzen toe, alleen met iets mindere mate dan in de steden.

Hypotheek aanvragen
De toename van de huizenprijzen maakt het aantrekkelijk voor huiseigenaars om hun huis te verkopen. Grote kans dus dat jij ook aan het kijken bent voor een nieuw huis. Dan ben je wellicht benieuwd wat de maximale hypotheek is die je kunt krijgen? Met deze handige rekentool kan je binnen een minuut je maximale hypotheek berekenen.

Menu