De prijzen van woningen in Noord-Holland zijn hoger dan voor de crisis

In de laatste drie maanden zijn de prijzen van koopwoningen in Noord-Holland voor het eerst weer hoger dan voor de crisis. Dit blijkt uit cijfers van het CBS. In geheel Nederland was er een prijsstijging van wel 8 procent. Dit is de hoogste prijsstijging sinds 2002. Noord-Holland is in Nederland de eerste provincie waar de gemiddelde prijzen van koopwoningen nu hoger zijn dan tijdens het hoogtepunt voor de crisis.

Het hoogtepunt

Het vorige hoogtepunt in de woningprijzen was in augustus 2008. Hierna zijn de prijzen flink gedaald tijdens de economische crisis. Het dieptepunt was in juni 2013. In geheel Nederland is de gemiddelde woningprijs nog wel 6,9 procent lager dan voor de crisis.

In de grote steden

In de grote steden stijgen de huizenprijzen al een langere tijd erg snel. Vooral in Amsterdam is dit het geval, maar sinds de vorige maanden is ook Den Haag de vierde stad waar de huizenprijzen boven het topniveau van voor de crisis uit is.

Vooral appartementen

Het zijn vooral appartementen die duurder zijn geworden. Dit staat dan ook in relatie tot de ontwikkelingen in de steden. Want in de grote steden zijn het vooral appartementen die te koop staan. 

Menu