WFT certificaat
HypotheekPlatform is door het SVC Compliance instituut gecontroleerd en voor onze werkwijze hebben we het felbegeerde WFT-certificaat ontvangen. Het behalen van het certificaat is een bevestiging van de kwaliteit van de dienstverlening en staat onder meer voor deskundig en onafhankelijk advies, duidelijke afspraken en financiële zekerheid. Het certificaat toont aan dat je kan rekenen op gedegen advies van een betrouwbare organisatie.

Uitvoerig onderzoek
SVC Compliance verstrekt het WFT-certificaat pas na uitvoerig bedrijfsonderzoek. Hierin zijn verscheidene adviesdossiers nauwkeurig onder de loep genomen en zijn diverse documenten op juistheid gecontroleerd. Denk bijvoorbeeld aan diploma’s, vergunningen, procedures, een beroepsaansprakelijkheidsverzekering en aansluiting bij het officiële klachteninstituut Kifid.

Kwaliteit
In het onderzoek is verder gekeken naar de kwaliteit van eerdere adviesrapporten, de mate waarin die aansluiten bij de persoonlijke omstandigheden van klanten en de risico’s die klanten lopen. Andere criteria voor een WFT-certificaat zijn: heldere afspraken over de kosten en de dienstverlening, vergelijking van financiële producten en duidelijkheid van het advies.

In Rotterdam hebben momenteel slechts 7 van de ca. 100 hypotheekadvieskantoren en -banken een dergelijk WFT-certificaat. Landelijk is dat 150 van de 7.000 advieskantoren. Meer informatie vind je hier: www.wftcertificering.nl/vind-financieel-adviseur

HypotheekPlatform

Menu